Ris med pølser, erter og brokkoli

Her skal du få oppskriften på en skikkelig god hverdagsmiddag. Dette er en slags pytt-i-panne bestående av pølser, ris, erter og brokkoli. Kjapt å lage og veldig populært spesielt blant familiens minste.

Med litt god sennep blir denne retten straks litt mer spennende for familiens voksne også.

Pølse med ris.jpg

Til 4 personer trenger du:
400 gram kjøttpølser
1 gul løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
150 gram ris
5 dl vann
1 beger kyllingfond
1 brokkoli
1/2 pose grønne selskapserter
nøytral olje til steking
salt og pepper
parmesan

Slik gjør du:
Varm opp en stekepanne med litt olje. Skjær pølsene i skiver og stek dem på ganske høy varme.

Tilsett løk når pølsene har fått fin farge og stek til løken er myk. Tilsett deretter finhakket hvitløk og ris og stek videre mens du rører forsiktig. Ha i vann og 1 beger med kyllingfond. Skru så ned varmen og la det småkoke i ca 10-15 minutter.

Bryt opp brokkolien i mindre buketter. Husk at du også kan bruke stilken på brokkolien og skjær denne i skiver. Når det meste av kraften er fordampet og risen er nesten økt, tilsettes brokkolien. Bland alt godt sammen og la det småkoke videre i 5-7 minutter.

Tilsett så de frosne ertene og rør godt rundt i ca 2 minutter. Da skal risen være kokt, ertene stekt og brokkolien skal fremdeles ha litt tyggemotstand. Smak til med salt og pepper.

Sett stekepannen rett på bordet og server med litt godt brød og smør. Sett også fram parmesan slik at de som ønsker det kan rive det over.

 

Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med og publisert på plusstid.no