Tomatsaus


En god tomatsaus er utgangspunktet for veldig mye digg mat. Men er tomatsausen god nok, kan den faktisk fint få spille hovedrollen. Følger du denne fremgangsmåten kan du trylle frem den beste tomatsausen, og sammen med pasta, basilikum og revet parmesan har du en nydelig og enkel hverdagsmiddag. Det beste av alt? Denne tomatsausen lager seg selv mens dere er på jobb/skole. Dessuten er det en genial måte å få brukt opp tomater som du egentlig vurderer å kaste! 

IMG_7645.jpg

Du trenger:
tomater
brunt sukker
olivenolje
salt
pepper
cayenne-pepper


Slik gjør du:

Ha tomater i en ildfast form. Er det store tomater pleier jeg å dele dem i 4-8 biter, små tomater lar jeg være som de er. Strø over brunt sukker, salt, pepper og cayenne-pepper. Hvor mye avhenger av hvor krydret eller søt du liker tomatsausen din, prøv deg frem. Til slutt ringler du over en god olivenolje. Sett formen inn i kald ovn, før du skrur den på 250 grader, når temperaturen er nådd (250 grader) skrur du av ovnen igjen. Formen lar du så bli stående inni ovnen, uten å lukke opp døren, enten over natten, eller til du kommer fra jobb om du gjør dette på morgenen.

Deretter moser du tomatene med en stamper, eller med en stavmikser om du ønsker en finere konsistens på tomatsausen.

IMG_7646.jpg
IMG_7643.jpg