Finnbiff

Hvordan smaker egentlig høst? Vår erfaring er at en gryte med finnbiff kokt sammen med blant annet bacon, sjampinjong og seterrømme, servert med rørte tyttebær må kunne kalles et svar!

IMG_7419.jpg

For noen år siden hadde vi vært ute og gått med bøsse for tv-aksjonen i oppsiktsvekkende dårlig vær. Det regnet sidelengs, vinden hylte og både store og små var rimelig fornøyd over å komme inn i varmen, få av seg de våte klærne og få igjen varmen foran peisen. Gleden må sies å være komplett da lukten av denne fantastiske finnbiffgryta begynte å sige ut fra kjøkkenet.

Kombinasjonen av finnbiff, bacon, sopp og rømme både lukter og smaker nemlig helt fantastisk. Det smaker så godt at man skulle tro at finnbiffgryta hadde stått og putret på ovnen i timesvis, men det er faktisk overraskende kjapt og lett å lage. Når du tilbereder finnbiff på denne måten blir heller ikke viltsmaken så påtrengende, noe som er en fordel for at også barna skal like den.

Etter denne søndagen har det blitt en tradisjon hjemme hos oss å spise finnbiff etter vi har gått med bøsse på tv-aksjonen. Gi det et forsøk, kanskje det kan bli en ny tradisjon hos dere også?

IMG_7422.jpg

Til 6-8 personer trenger du:
2 ss smør
150 gram bacon
600 gram reinskav
1 dl viltkraft eller vann
300 gram sjampinjong
1 løk
3 dl seterrømme
1 dl creme fraiche
4 einebær
1 kvist timian
salt
pepper

Til rørte tyttebær trenger du:
500 gram tyttebær
200 gram sukker


Slik gjør du:
Smelt smør i en gryte. Brun frossen finnbiff, bacon, løk og sopp raskt på sterk varme i gryten. Tilsett kraft og la det koke opp. La dette trekke i ca 10 minutter. Tilsett rømme, creme fraiche, knute einebær og timian. La det trekke i fem minutter. Smak til med salt og pepper.

God middag!

Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på Plusstid.no