Ovnsbakt gresskarsuppe

Når butikkene bugner av gresskar i ulike farger og varianter, løvet faller og sola skinner er det lite som slår en skikkelig god suppe på en søndag. Her skal vi ut på en liten tur, så hjem å lage vår nye suppefavoritt, nemlig ovnsbakt gresskarsuppe, til middag. Servert med godt brød og smør er høststemningen satt🍂🍂

Elsker du suppe, men synes det er litt pesete med all kuttingen av grønnsaker? Da må du se hit. Her får du nemlig oppskrift på en nydelig ovnsbakt gresskarsuppe som ikke innebærer noe kutting! Ja, du hørte rett. Du baker rett og slett grønnsakene i ovnen. Etter en time i ovnen er grønnsakene så myke at du bare kan ta de ut av skallet med en skje. Dessuten får suppen en fantastisk god sødme som følge av ovnsbakingen. Prøv! Du vil nok få deg en ny suppefavoritt. Nb! Lag gjerne dobbel porsjon, så har du middag til mandag også:)

IMG_7702.JPG
IMG_7690.JPG

Du trenger
1 gresskar (av typen butternut)
1 løk
1 hvitløk
olivenolje
salt og pepper
5 dl kyllingkraft eller buljong
2,5 dl vann
ca 1 dl fløte, evnt creme fraiche

Slik gjør du det :
Sett ovnen på 200 grader
Del gresskaret og løken i to. Legg det på en bakepaprikledd stekeplate, sammen med hvitløken. Ha litt olivenolje, salt og pepper over.  Bak grønnsakene i ca 1 time. La det avkjøles litt, så du kan jobbe med det. Gresskaret er nå så mykt at du kan ta ut kjøttet med en skje, Ha alt kjøttet (bortsett fra det område med stener) i en kjele, løken og hvitløken klemmer du ut av skallet og har i kjelen sammen med gresskarkjøttet.
Ha i kraft og vann, kjør suppen jevn med en stavmikser, varm opp. Ha i fløte, smak til med pepper.

Serveres gjerne med krutonger, eller nybakt brød toppet med gresskarkjerner:)

IMG_7696.JPG