Sommerbrød

Har du en favoritt brødoppskrift? Jeg har ikke en, jeg har minst fem. Grunnen til at jeg har flere favoritter, er fordi det ikke alltid passer å bake det samme brødet. En dag passer det å elte på kvelden, mens neste på morgenen, noen ganger kan jeg bake et brød som kan gjøre seg ferdig i ovnen, andre ganger er det genialt med et brød som så å si lager seg selv mens vi sover.  Slik er det med dette brødet, du rører sammen en deig på kvelden, lar det heve over natten, for så å steke det morgenen etter. Et perfekt brød for late feriedager, hvor du har litt ekstra tid på morgen, og det er helt innafor med nybakt brød til frokost☀️ 

IMG_5756.jpg

Du trenger (til en stor brødform)
350 g hvetemel
100 g sammalt hvete, fin
50 g rugmel
1 ts tørrgjær
1ts salt
1 ts honning, eller brunt sukker
4 dl kaldt vann

Slik gjør du det
Rør honningen eller det brune sukkeret ut i vannet. Rør sammen de tørre ingrediensene. Tilsett så vannet og rør godt. Hell deigen over i en bakepapapirkledd brødform (du kan også smøre den godt) La brødet heve til dobbelt størrelse natten over under et kjøkkenhåndkle.

Morgenen etter setter du stekeovnen på 200 grader, når ovnen er varm steker du brødet i ca 45 minutter, mens du tar deg en kaffe på trammen i solen.  Avkjøl det ferdig stekte brødet på rist.