Sashimisalat med granateple og soyadressing

God sommermorgen:) I dag tenkte vi å bytte ut fredagstacoen med denne deilige sashimisalaten. Det er så godt med noe friskt, lett og litt salt i sommervarmen.  Denne salaten lager du mens risen koker, og den går rett hjem hos hele familien. Vi voksne spiser alt og synes kombinasjonen av salt soya, sursøtt og sprøtt granateple er perfekt til sashimien. Mens barna er strålende fornøyd med laks, ris og avokado. Ha en god fredag! 
 

IMG_5116.jpg

Du trenger:
300 gram laksefilet (av typ salmalaks)
Salat/babyspinat
vårløk
avokado
granateple
koriander
sesamfrø, ristede
Til barna pleier jeg å koke ris ved siden av

Soyadressingen
0,5 dl soyasaus
saften av en halv lime
0,5 finhakket chili
en tommel finhakket ingefær
1 ts sesamolje

Slik gjør du:
Hvis jeg skal ha ris ved siden av pleier jeg å sette på den først, kok som anvist på pakken.

Bland sammen soyasaus, limesaft, finhakket chili, ingefær og sesamolje.

Skjær laksen i tynne skiver. Du kan godt ha noen salatblader/babyspinat på tallerkenen som du anretter sashimien på. Dryss over finsnittet vårløk, avocado, granateplekjerner, fersk koriander og ristede sesamfrø. Server med soyadressingen.

Hvis barna skal ha, pleier jeg å ha litt laks og avokado på et eget fat som de spiser sammen med ris og vanlig soyasaus.