Slumpebrød

Har du en slumpeoppskrift? Jeg har litt for mange;) Dette slumpebrødet har vært en frokost/lunsjfavoritt hjemme hos oss den siste tiden. Men siste uken er det tre venninner som har spurt etter oppskriften. Så da måtte jeg rett og slett prøve å registrere slumpingen min slik at flere kan få glede av dette gode og utrolige lettvinte brødet. Selv om jeg har prøvd å registrere målene blir det aldri helt likt resultat, dette brødet er og skal fortsatt være et slumpebrød. Men uansett om resultatet blir ulikt - så blir det alltid godt! Men disse målene som utgangspunkt har du uansett mulighet til å lage din egen slumpevariant.  På 1 time og 15 minutter kan du ha dette brødet ferdig. Når minstemann i familien starter dagen kl 05.00 rekker jeg både å bake brødet og smøre niste med det før resten av familien står opp.

Du trenger:
300 gram hvetemel
70 gram fint sammalt mel
70 gram havregryn
1 toppet ts salt
0,5 pose tørrgjær
4-5 dl lunket vann

Slik gjør du det:
Bland sammen alt det tørre, ha i det lunkne vannet og rør raskt sammen. Deigen blir ganske klissete. La dette heve i bollen minst en halv time (men gjerne noe lenger om du har tid- Hevetiden min avhenger av hvor tidlig Hennie våkner;) Legg et bakepapir på en stekeplate og hell ut deigen - jeg hjelper gjerne deigen med en slikkepott så jeg får med meg alt (ja, du leste riktig, her trengs verken form eller forming av brød på noe som helst vis) Dryss over et tynt lag med mel og legg et kjøkkenhåndle over. Sett ovnen på 250 grader. La brødet etterheve mens ovnen blir varm. Når ovnen er blitt varm setter du det inn i ovnen. Stek så brødet i ca 15-20 minutter.

Litt avhengig av hvor tynn deigen er blir dette et ganske flatt brød. Jeg pleier som regel å skjære det opp på langs slik jeg skjærer opp en focaccia. Hvis jeg har en litt fastere deig blir det et litt høyere, rundt brød og da går det fint an å skjære det i skiver. Lykke til og slump i vei!