Maisbrød

Føste gang jeg smakte maisbrød var på restauranten «Red Rooster» i Harlem, New York. Det er virkelig en restaurant jeg kan anbefale. Den svensken kjøkkensjefen Marcus Samuelsson har virkelig fått til et konsept som funker med hans versjon av svenske kjøttboller side om side med sørstatens fried chicken. Men det jeg husker smaken av i dag, tre år etter, var det fantastiske maisbrødet vi ble servert. Anna var 7 måneder og maisbrødet ble faktisk hennes første møte med brød. Sammen med god atmosfære og fantastisk mat ble nok totalopplevelsen ekstra god ettersom nettopp maisbrødet på mirakuløst vis fikk vår ellers så aktive 7 måneder gamle jente til å sitte stille. Dermed kunne til og med lunsjen nytes sittende! Da jeg nylig kom over denne fine oppskriften på maisbrød, kom de gode minnene fra resturantbesøket i Harlem tilbake. Nå som grillsesongen er i gang for fullt er maisbrød perfekt å servere. Enten som siderett til grillmaten - eller som en venterett servert med godt smør mens maten gjør seg ferdig på grillen. Dette maisbrødet er blitt meget populært hos Anna (men også hos Hennie) Etter å ha spist 2 x 2 skiver, tror jeg hun syntes det var litt flaut å spørre meg om mer - så hun gikk til Stein og lurte på om han kunne smøre et par skiver til henne. I løpet av en halvtime var i hvertfall hele brødet borte!  Kanskje det vekket noen veldig tidlig barndomsminner hos henne? Fra hennes eller første møte med brød i Harlem;)             

Du trenger:
150 gram hvetemel
150 gram maismel ( eller fint polenta)
50 gram sukker
3 ts bakepulver
2,5 dl kulturmelk eller kefir
2 egg
50 gram smeltet smør

Slik gjør du det:
Sett ovnen på 210 grader. Bland sammen de tørre ingrediensene og de våte ingrediensene hver for seg. Ha så de våte ingrediensene oppi de tørre og rør dette sammen til du har en klumpri røre. Hell over i en smurt form. Jeg bruker en liten brødform, eller en rund liten paiform, avhenger hvilken form du ønsker på maisbrødet ditt.

Stekes i ca 30 minutter, mulig litt kortere om du bruker en rund form. Bruker du brødform la brødet være ca 10 minutter i formen før du tar det ut og avkjøler på rist. Serveres nybakt med godt smør.