Jordbær med crumble

Sommerdager på hytta eller hjemme. Lyst på en liten dessert? Kanskje har du plukket eller kjøpt jordbær langs veien. Vil du oppgradere litt -kan du lage en crumble som setter den lille spissen på desserten.  Server med kesam, vaniljeis eller naturell yoghurt som du tilsetter litt vanilje eller melis i. Vipps så har du sommerens beste - og enkleste dessert. 

 

Crumble:
55 gram smeltet smør
25 gram brunt sukker
1 ss honning
1/2 ts bakepulver
litt kanel
1/4 ts salt
30 gram havregryn
80 gram hvetemel

Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Legg et bakepapir på en stekeplate. 

Smelt smør. Rør i brunt sukker og honning. Tilsett bakepulver, kanel og salt og rør det hele sammen. Du trenger ikke kjøkkenmaskin til dette. Bare bruk en sleiv. Tilsett så havregryn og rør rundt. Til slutt tilsetter du hvetemel og blander alt godt sammen til deigen består av både store og små smuler. Hvis den er for klissete tilsetter du litt mer mel for å få denne smule-effekten. 

Hell smulene over bakepapiret. Stek midt i ovnen i 5 minutter før du rører rundt i blandingen slik at alt blir jevnt stekt. Sett tilbake i ovnen og stek i ytterligere 5-10 minutter til blandingen er gylden brun. Ta ut og la det avkjøles på brettet. 

Ha smulene over i en lufttett glass. Oppbevar dem i romtemperatur. Da holder de minst en uke.