Pølsebrødkrans til 17 mai

På 17. mai har vi som tradisjon å grille pølser. Pølser kan være alt annet enn kjedelig. En oppgradert pølsemiddag kan faktisk være en nasjonaldagmiddag verdig. Av tilbehør pleier jeg å servere kålsalat, syltet rødløk og hjemmelaget ketsjup. Pølsebrødene baker jeg ofte selv. I år er planen å steke pølsebrødene sammen slik at de blir til en dekorativ krans. Ikke bare pynter det opp bordet, men pølsebrødene blir mindre tørre når de stekes på denne måten.

IMG_4807.jpg

Til en pølsebrødkrans med ca 12 pølsebrød trenger du:
425 gram hvetemel
(evnt kan noe av melet byttes ut med sammalt hvete for grovere brød)
3 dl melk
30 gram temperert meierismør
0, 5 ts salt
1 egg
0, 25 gram fersk gjær ( eller en halv pose tørrgjær)
Melk til pensling
Evt. strø over sesamfrø

Slik gjør du det:
Bland alle de tørre ingrediensene, ha egget og  den lunkne melken. Bruker du fersk gjær rører du dette ut i melken før den tilsettes de tørre ingrediensene. Ha tilslutt i det tempererte smøret. Elt dette i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 15 minutter.

Dekk så bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted i ca 1 time. Ha deigen på et melet bakebord og del deigen i ca 12 deler. Rull ut som boller som du igjen former til avlange pølsebrød. Legg så pølsebrødene inntil hverandre slik at det blir som en krans. La de etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca 40 minutter. Pensle med melk og strø over sesamfrø hvis du ønsker det. 

Stekes på 225 grader - midt i ovnen i ca 10 minutter til de er gyldne og fine. Avkjøles på rist.

Disse kan fint fryses. De tines da på benken og varmes noen minutter på 175 grader varmluft rett før servering.