Slik lager du chiagrøt

Har du kastet deg på chiafrø-bølgen ennå? Hvis ikke er det på tide å komme igang. 
Disse små superfrøene er stappfulle av smarte byggeklosser til kropp og sinn og egner seg perfekt i kjøleskapsgrøt og pudding.

IMG_3468.jpg

Jeg var lenge litt usikker når det gjaldt chiafrø. Hva skulle jeg bruke dem til? Så viste det seg altså at de kunne brukes til alt.

Chiafrø er små næringsbomber som inneholder mer kalsium enn melk, mer antioksidanter enn blåbær og mer omega-3 enn laks.

Tre gode grunner bare der til å gi det et forsøk altså. De er også i stand til å absorbere 12 ganger sin egen vekt, noe som gjør superfrøene perfekt til å lage kjøleskapsgrøt eller pudding.

Med denne fremgangsmåten tar det deg ca 5 minutter på kvelden og deretter har du en nydelig og sunn frokost stående klar i kjøleskapet morgen etter.

Du kan bruke hva slags melk du vil. Havremelk, mandelmelk, rismelk eller vanlig melk fungerer utmerket. Ønsker du litt nøtter i grøten er det veldig godt å tilsette det kvelden før, da setter de god smak på melken.

Jeg liker godt å toppe den ferdige grøten med litt yoghurt naturell, honning og friske bær. Litt granola på toppen er heller ikke feil. Prøv deg fram og finn din favoritt!

IMG_3713.jpg

Til 1 porsjon trenger du:
1,5 dl havregryn
2 ss chiafrø
1 dl melk
1 dl eplejuice
litt kanel
evt en liten neve hakkede mandler

Topping:
2 ss yoghurt naturell
frukt etter eget ønske
evt litt akasiehonning

Slik gjør du:
Rør sammen havregryn, chiafrø, melk og eplejuice direkte i et serveringsglass. Et lite norgesglass med lokk egner seg perfekt. Tilsett bittelitt kanel og en liten neve grovhakkede mandler hvis du ønsker det før du rører alt sammen.  Ta på lokket og sett grøten i kjøleskapet. La den stå der i minst 6 timer. Server med feks med yoghurt naturell og friske bær. 

 

Denne saken er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no