Om grønnsaksmos og å fryse ned babymat

De siste ukene har vi testet ulike grønnsaksmoser her hjemme. Det er både gøy og litt frustrerende, for den ene dagen spiser de både med nysgjerrighet og glede, mens den neste bare rynker de på nesa over den samme maten, og vil ikke ha.

I denne perioden er fryseren redningen. Jeg har laget grønnsaksmos av ulike varianter og fryst ned i terninger i en genial silikonform som jeg anbefaler å skaffe seg med en gang. Med denne formen er det lett å vippe ut terningene av den fryste grønnsaksmosen og ha dem over i en pose som du merker med innholdet. Når det er klart for middag tar jeg opp et passende antall terninger - for tiden er det gjerne to terninger til hver -  og har det i en liten kjele i vannbad eller på lav varme. Da tar det bare et par minutter før middagen er klar, noe som er nødvendig her i huset. Når du bruker fryseren på denne måten sparer du masse tid, samtidig som du slipper å kaste mye mat. 

Denne grønnsaksmosen er en av favorittene til Agnes og Ola. Butter-pumpkin, eller smørgresskar som det heter på norsk. Det smaker veldig godt og søtt, og de spiser såpass mye av denne mosen at det faktisk føles som en liten middag.  Med godt økologisk smør får de også i seg litt godt og nødvendig fett. 

IMG_7438.JPG

 Til ca 2 isterningsbrett (24 grønnsaksterninger) trenger du:

1 smørgresskar
4 ts økologisk smør

Slik gjør du:
Skrell gresskaret og fjern frøene. Del opp i små biter og ha en i en kjele med vann. Kok opp. La det koke ca 20 minutter til gresskaret er blitt helt mørt. Ta av varmen. Hell av vannet, men la det gjerne være igjen litt av vannet slik at mosen ikke blir så tykk. Tilsett smør og rør rundt. Bruk stavmikseren til du har en myk og klumpfri mos.

Ha mosen over i et isbit-brett og sett i fryseren. Når grønnsaksmosen er frossen kan du ta terningene ut av formen og ha dem i en liten plastpose som du merker med "Gresskarmos". Så kan du bare ta opp det du trenger, når du trenger det.

Tilsett evt litt revet ingefær hvis barnet ditt liker litt mer smak.