Pizzaboller

Pizzaboller er egentlig den ultimate søndagsbakst. 1. Den er perfekt å ha med på søndagsturen. 2. Du får brukt opp rester i kjøleskapet etter helgen. 3. Pizzabollene kan fryses og tas opp til niste i løpet av kommende uke. Med pizzaboller på lur i fryseren har du også den perfekte middag til de dagene hvor tiden til middag har et minustegn foran seg.

IMG_4400.jpg

Du trenger til gjærdeigen:
800-850 gr hvetemel, evt kan 100 gram erstattes med sammalt mel om du ønsker litt grovere boller
50 gr fersk gjær
5 dl melk
100 gr meierismør (temperert)
2 egg
en god klype salt

Du trenger til tomatsausen:
1 finhakket sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 ss tomatpure
1 boks hermetiske tomater
0,5 ts sukker
litt frisk basilikum (kan droppes)
oregano (kan droppes)
salt og pepper

Fyll:
200 gram kokt skinke, salami eller spekeskinke, her kan du evt bruke kjøttdeig eller tacorester om du har det

150 - 200 gram revet ost (her kan du fint bruke det du har, gjerne gulost, cheddar, og parmesan - for seg selv eller i en blanding)

Slik gjør du: 
Ha mel, salt og egg i en bakebolle. Varm opp melken til ca 37 grader - rør ut gjæren.  Dette tilsetter du i melblandingen. Elt så deigen med en kjøkkenmaskin i ca ti minutter. Mens deigen elter tilsetter du smøret litt og litt.

Hev deigen til dobbel størrelse ca 1 time -

Mens deigen hever, lager du tomatsausen. La løk og hvitløk surre i litt olje uten at det tar farge. Tilsett tomatpureén og la den surre med et par minutter før du tilsetter de hermetiske tomatene. La sausen småkoke uten lokk i ca 15 minutter. Smak til med sukker, salt, pepper og krydderurter.

Når deigen har hevet, kan du ha den over på et melet bakebord, hvor du deler den i 15 -20 emner, avhengig av hvor store du ønsker pizzabollene. Rull hvert emne til boller og la de etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca 30 minutter. Mens bollene etterhever kan du varme opp ovnen til 225 grader (over og undervarme)

Lag så en god grop i hver av bollene, ha i kjøtt som du har delt opp i små terninger, så tomatsaus, før du har på raspet ost. Her er det populært med et lite oreganodryss på toppen.

Stekes ca 15 minutter på 225 grader.

Om jeg tar opp frosne pizzaboller, lar jeg de tine på benken før jeg varmer de opp på 180 grader varmluft i ca 5 minutter;)