Juledessert med is, multer og hjemmelaget krokan

Her har du en av våre favoritt-desserter til jul. Denne desserten er like enkel å lage som den er god. Det er enkelt og greit en skikkelig god vaniljeis servert med hjemmelaget krokan og lune molter. Krokanen lager du i forkant, og moltene varmer du bare opp rett før dere skal spise. Har du mulighet smaker det selvfølgelig fantastisk med hjemmelaget vaniljeis (se oppskrift her), men det er også så mye god vaniljeis å få kjøpt, så ingen grunn til å fortvile hvis du ender opp med kjøpeis på julaften. Kombinasjonen av disse tre elementene smaker uansett fantastisk, og er i grunn akkurat det man har lyst på etter en skikkelig julemiddag. Hvis familiens minste ikke liker molter dropper de bare det, og spiser is med krokan.

IMG_0180.jpg

Til krokanen trenger du :
1 dl mandler (den kan eventuelt lages med andre nøtter også)
2 dl sukker

Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Grovhakk mandlene, før du rister dem i 10 - 15 minutter i ovnen, men pass på så de ikke blir brent.
Smelt sukkeret til karamell i en kjele. Tilsett de ristede mandlene og rør godt. Hell blandingen utover på et bakepapir. Avkjøles i romtemperatur. Knus så krokanen i en morter.  Ha over på et lufttett glass og oppbevar den her fram til den skal spises.

Til moltene trenger du:
400g multer
100g råsukker

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 100 grader.
Ha moltene i et ildfast form og strø litt sukker over. Når ovnen er varm setter du inn den ildfaste formen med moltene midt i ovnen og lar den stå der i 10-12 minutter. Vend litt forsiktig på moltene underveis. Server mens bærene fortsatt er lune.

Servering:
Ha en raus porsjon med god vaniljeis på en tallerken. Dryss over hjemmelaget krokan og vær raus med de lune moltene. Server med en gang. Nyt!