Hjemmelaget vaniljeis

Hjemmelaget vaniljeis må være noe av det aller beste som finnes. Denne oppskriften er signert Eivind Hellstrøm og når det gjelder hjemmelaget is er det ingen over eller ved siden av. Har du ikke prøvd å lage hjemmelaget is før har jeg bare en anbefaling, PRØV!  Kan du lage god is har du alltid en dessert du kan servere. Denne vaniljeisen kan serveres til det meste, men er nydelig akkurat som den er. Sommeren er ennå ikke helt i gang, så hvorfor ikke prøve ut denne nå? Gjør du det kan vi garantere at du vil spise mye god vaniljeis sommeren 2016 - for du kommer til å bli hekta:)

Du trenger:
5 dl helmelk
2,5 dl kremfløte
200 gram sukker
6 eggeplommer
2 vaniljestenger

Slik gjør du det:
Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk og fløte sammen med vaniljestenger og frø på middels varme. Når det er kokt opp lar du det trekke under lokk i ca 20 minutter.

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett så melk/fløteblandingen under omrøring. Hell så dette tilbake i kjelen og varm opp til 80 grader under omrøring. Her bruker jeg lav varme slik at jeg hele tiden har kontroll på temperaturen.  Når blandingen har nådd 80 grader siles blandingen over i en bolle før den avkjøles. Kjør så blandingen i en ismaskin til den er ferdig.

Har du ikke ismaskin legger du isen i fryseren i en tett beholder. Du bør da røre ca hver halvtime til isen har fått iskremkonsistens. Da unngår du iskrystaller i isen.