Små hjemmelagde iskjeks

Hipp hipp hurra - snart er det 17. mai! Spør du et barn hva det forbinder med 17.mai tror jeg nesten alle vil svare IS.  Jeg husker det så godt selv, da jeg var liten, den gledens dag da vi fikk spise så mange is vi ville!  Jo flere is jo bedre, for det var nemlig litt stas å ha spist flest is.  Jeg tror ikke dagens barn er så annerledes. Derfor kan isene med fordel være litt mindre akkurat den ene dagen i året det er om å gjøre å spise så mange is som mulig. Små iskjeks er ikke bare perfekt for småtasser som har isspisekonkuranse, de er også yppelig å holde for de minste 17.mai debutantene.   Halvparten så store kjeks gir også halvparten så mye is - noe som gjør at denne noe tvilsomme, men populære konkurransen hakket sunnere:)

Til iskjeksen trenger du: 
3 dl hvetemel
1,5 dl vann
1,5 dl sukker
100 gram smeltet smør
olje til steking

Slik gjør du:
Bland sammen vann, mel og sukker. Rør inn smeltet smør og bland alt godt sammen. Stek røren i et iskjeksjern eller krumkakejern. Jeg tok en spiseskje med røre i jernet og da ble iskjeksene ikke full størrelse, men perfekte små iskjeks.

Her har jeg også smeltet litt sjokolade i vannbad hvor jeg har dyppet kanten av iskjeksen oppi. Etter de er dyppet i sjokolade er det godt og fint og rulle dem i kokos, nøtter eller kakestrø. Kjeksene kan fint lages i forkant - og oppbevares i lufttett boks frem til servering.

Fyll disse nydelig iskjeksene med det du liker best og ha en flott 17 mai:)