Pastasalat med pølser

Juni er høysesong for sommerfester, bursdager, avslutninger på skole og i barnehage, hagefester og venninnekvelder. Og forhåpentligvis klarer man å få klemt inn en ettermiddag eller to på stranda oppi alt stresset. I flere av tilfellene er det en kurv som skal pakkes og mat som skal medbringes. Når det gjelder mat som enkelt kan tas med og som smaker vel så godt kaldt, synes jeg det er lite som slår en god pasatasalat sammen med ferskt, godt brød. Denne salaten er dessuten veldig populær blant de små, og sammen med dressingen slår den også godt an hos de voksne. 

FullSizeRender.jpg

Du trenger:
2 dl ferdigkokt pasta
1/2 pakke crispisalat (eller annen type salat)
1/2 agurk i biter
1 pk sukkererter
1 pk cherrytomater
1 pk kjøttpølser (her har jeg brukt Go' og mager)
1 liten boks mais
evt:
2 ss parmesanost, revet
2 ss hvite bønner, ferdig kokt

Dressing:
3 ss lettrømme
2 ts ketchup
2,5 ss lettmajones evt creme fraiche
1 ss fint hakket persille
salt og pepper

Slik gjør du:
Kok pastaen. La den avkjøles. Skjær opp kjøttpølsene i skiver og stek dem ferdig i pannen. La dem avkjøles mens du vasker alle grønnsakene og kutt dem i biter. Bland alt sammen og legg det i en salatboks med tett lokk. Her har jeg brukt en kakeboks. 

Bland ingrediensene til dressingen og ha i et glass ved siden av. 

Pakk piknikkurven ferdig med salat, dressing, drikke og kaffe - og gjerne et godt brød. Vi anbefaler dette slumpebrødet. Det er perfekt å bryte i mindre biter, går veldig kjapt å lage og ikke minst - smaker utrolig godt! 

Ha en deilig piknik og nyt ettermiddagen!