Den aller beste sjokoladekaken i langpanne

Vi går nå inn i høysesong for sommerfester, dugnader, avslutninger i barnehage og skoler. Spørsmålet kommer nok i år som i fjor: "Kan du være så snill å bake en kake?' Langpannekaker er genialt når det skal bakes til mange og sjokoladekake er en klar favoritt hos familiens små - så med en sjokoladelangpannekake kan det ikke bli feil.  Vi i familiematblogg har lett lenge etter den perfekte sjokoladelangpannekaken, og nå har vi faktisk funnet den! Oppskriften kommer fra en venninne av en venninne og denne kaken blir garantert en suksess enten du tar den med på sommeravslutning eller serverer den i barnebursdag. Den er saftig uten å være for fuktig, og blir perfekt luftig. Og det beste av alt - den kan fint lages dagen i forveien uten å bli tørr. 

IMG_5052.jpg

Du trenger
500 gram hvetemel
500 gram sukker
2 ts natron
0,5 ts salt
1 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
6 store ss bakekakao (evnt oboy)
4 egg
7 dl kefir
350 gram smeltet smør

Glasur (jeg bruker ofte å doble denne)
2 ts vaniljesukker
ca 5 dl melis
6 store ss med oboy
75 gram smeltet smør
0,5 dl kaffe

Slik gjør du:
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Rør så inn smeltet smør, kefir og alle de tørre ingrediensene, til du har en smidig deig. Hell så røren over i en bakepapirkledd langpanne.
Kaken stekes så på 175 grader i ca 30 minutter (sjekk med en stekepinne om den er ferdig).

Når kaken er avkjølt kan du ta på glasuren. Glasuren lager du ved at du rører alle ingrediensene sammen. Jeg pleier da å starte med det fuktige før jeg rører inn oboy, vaniljesukker og litt og litt av melisen til en jevn og fin glasur.

 

Denne saken er publisert på plusstid.no