Krans av julens beste bakst

Noen ganger trenger ikke bordet pyntes med annet enn mat. God hjemmelaget mat, kan være naturlig, flott pynt. Vil du gjøre det lille ekstra til julelunchen eller suppemiddagen, lag en brødkrans. Det er ikke vanskeligere enn å legge rundstykkene i en ring, før de etterheves, og for en effekt!
 

IMG_0435.jpg

Du trenger til kransen:
700 gr hvetemel
100 gr sammalt mel
50 gr havregryn
50 gr fersk gjær
5 dl melk
100 gr meierismør (temperert)
2 egg
en god klype salt
Frø til pynt

Slik gjør du: 
Ha mel, salt og egg i en bakebolle. Varm opp melken til ca 37 grader - rør ut gjæren.  Dette tilsetter du i de tørre ingrediensene.  Elt så deigen med en kjøkkenmaskin i ca ti minutter. Mens deigen elter tilsetter du smøret litt og litt.

Hev til dobbel størrelse ca 1 time. Del deigen i 24 emner. Rull til rundstykker, ha 8 rundstykker innerst i en ring, så har du de resterende 16 i en ring utenfor.  Etterheves så i ca 30 minutter under et kjøkkenhåndkle. Pensles med melk (evnt egg) og dryss over ønsket topping (solsikkekjerner, havregryn, sesamfrø, solsikkefrø, etc.. )

Stekes på 230 C i 10-15 minutter til du ser brødkransen er gylden.

Avkjøles under kjøkkenhåndkle på rist frem til servering. Ha så kransen over på en god stor skjærefjøl og la den pynte opp julebordet ditt.