Havreflarn

I fjor begynte vi å lage havreflarn, eller reinsdyrflarn, som Anna kaller dem. De ble fort en favoritt både hos store og små. De smaker like godt sammen med et glass melk som med en god kaffe. I går kom de endelig i boks!

Bestevenninnen til Anna har glutenallergi. Hver gang vi skal bake noe, spør Anna om dette er noe hun kan spise. Det er det som er så flott med havreflarn, de kan lett gjøres glutenfrie uten at det påvirker smaken. Da erstatter du bare havregryn med glutenfrie havregryn. Noe mer trenger du ikke å gjøre. God bakst!

IMG_0259.jpg

Du trenger (til ca 25 stk)
75 gram smør
100 gram havregryn
1 egg
125 gram sukker
1 ts bakepulver

Slik gjør du det
Sett ovnen på 175 grader. Smelt smøret. Rør så havregrynet inn i det smeltede smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør så inn bakepulver og havregryn/smørblandingen. La så røren hvile i kjøleskap i 30 minutter . Dekk to stekebrett med bakepapir og legg på topper av røren med to teskjeer. Pass på at du har god avstand mellom toppene, for de vil flyte utover ved steking. Stek havreflarne i ca 10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøles på brettet til de får satt seg. De kan så puttes over i en tett boks eller nytes med en kaffe eller et glass melk.