Vaniljesnurrer

Her har du de perfekte bollene til søndagsbesøket; Nydelige varme hveteboller med vaniljesmak og et lite melisdryss. Ukene og månedene uten snø og ordentlig vinterfølelse ser dessverre bare ut til å fortsette, men lager du disse og varm kakao etter å ha vært på skøyter så føles det litt som om det er ordentlig vinter likevel. 

Til ca 24 boller trenger du : 
1 kg hvetemel
6 dl melk (lunken)
50 gram gjær
175 gram sukker
2 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 egg
160 gram meierismør i terninger
vaniljekrem til fyll, kjøp ferdig eller lag selv ( oppskrift finner du her )

Slik gjør du det: 
Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Bland egget med de tørre ingrediensene. Ha i den lunkne melken hvor du har rørt ut gjæren. Elt dette i 10 minutter. Ha så i smøret litt og litt mens deigen elter. Elt så videre i ca 10 minutter etter at smøret er tilsatt. Du har nå en seig og smidig deig

Dekk deigen med et håndkle eller plast og la den heve i ca 1, 5 timer på et lunt sted. Mens deigen hever kan du lage vaniljekremen (om du lager denne selv). Hvis ikke tar du bare ut vaniljekremen fra kjøleskapet:)

Når deigen er ferdig hevet har du den over på et melet underlag. Kjevl deigen ut til en rektangulær leiv. Fordel vaniljekremen utover leiven. La det være igjen en kant øverst. Rull så deigen til en jevn fast pølse. Begynn nederst på langsiden.

Skjær pølsen opp i 24 like store emner. Legg disse på bakepaprikledde stekebrett. 

La bollene så etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca 30-40 minutter. Pensle med egg og dryss litt melis over snurrene før de stekes på 225 grader i ca 8 minutter. Avkjøl bollene på rist. Tilsett gjerne et ekstra dryss med melis over bollene ved servering.