Bryte-Nanbrød

Har du prøvd å bake nanbrød? Hvis ikke anbefaler jeg deg å prøve!  Nanbrød er den perfekte følgesvenn til all indisk mat, men er også knallgodt til supper og gryteretter. Etter at jeg kom på å lage et stort bryte-nanbrød framfor å lage mange små - synes jeg jammen det er fort gjort også. Kan anbefales!

Du trenger:
1 pose tørrgjær
4 ss melk + 1 dl melk
2 ss sukker
450 gram hvetemel
0,5 ss bakepulver
0,5 ts salt
2 dl youghurt naturell
1 egg
2 ss smeltet smør

Slik gjør du det:
Først rører du sammen 4 ss lunken melk med sukker og tørrgjær. La dette stå noen minutter. Bland så sammen de tørre ingrediensene, før du tilsetter resten av melken (lunken) yoghurt, smeltet smør, egg og gjærblandingen. Kjøres så i ca 10 minutter til en smidig deig med en kjøkkenmaskin med eltekrok.

Legg plast over kjøkkenbollen og la deigen heve i ca 40 minutter. Hell så deigen ut på en bakepapirkledd stekeplate. Dra deigen litt utover brettet slik at det blir et stort brød.  Sett så ovnen på grill og maks tempratur. Når ovnen er blitt varm setter du inn brødet (litt høyt i ovnen) La det steke til det blir gyldent (ca 8- 10 minutter) Men pass på, det kan fort bli brent.

Ønsker du heller å lage små nanbrød deler du deigen i åtte. Rull ut til små boller før du kjevler dem ut til avlange, flate brød. Stek nanbrødene på samme måte under grillelementet - men her holder det med et par minutter. Oppbevar brødet under klede frem til servering.