Små og litt grove matpakkehorn

Hverdagen kommer sigende og barnehagen er i gang. Her i huset er vi inne i siste uke av ferien og enn så lenge har vi lange morgener med tid til baking. Men om ikke lenge er de travle dagene her igjen. Dager hvor vi priser oss lykkelig over å finne små horn og rundstykker til nisteboksen i fryseren. Om både kjøleskap og brødboks er litt slunkent er det veldig smart med disse, da du både har brød og pålegg i ett. Med litt grønnsaker eller oppskåret frukt ved siden av, er nisteboksen klar.  Deigen til disse hornene er også veldig lett å jobbe med, noe som er perfekt om du har med små hjelpekokker på kjøkkenet.

Til ca 24 eller 32 små horn trenger du:
350 gram hvetemel
75 gram sammalt hvete, finmalt
3 dl melk
30 gram temperert meierismør
0, 5 ts salt
0, 25 gram fersk gjær ( eller en halv pose tørrgjær)
evt melk eller egg til pensling

Fyll: 
ost
skinke
evt annet ønsket fyll

Slik gjør du:
Bland alle de tørre ingrediensene. Ha i den lunkne melken. Bruker du fersk gjær rører du dette ut i melken før den tilsettes de tørre ingrediensene. Ha tilslutt i det tempererte smøret. Elt dette i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 15 minutter.

Dekk så bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted i ca 1 time.

Del deigen i fire - evnt tre, litt avhengig av hvor små du ønsker hornene dine. Ha godt med mel på bakebordet. Kjevl hver del til en runding på samme måte som om du skulle kjevle ut en pizzadeig. Del denne i 8 trekanter. Kutt opp ost og skinke (evnt salami - eller annen pølse du har) i små biter og legg en stor spiseskje med denne blandingen ytterst på hver trekant. Rull deretter innover fra størst mot minst slik at du former det som et horn. Legg de ferdige hornene på en bakepapirkledd stekeplate. Etterheves i ca 30 minutter.

Pensles med melk eller egg om du ønsker det og stekes ved 210 grader i ca 12 minutter.