Sommersnack til veninnekvelden

Hva serverer du når det kommer venninner på besøk etter leggetid?  Tiden til matlaging er ofte litt knapp, barna skal legges, det skal ryddes opp etter middag og det er hyggelig at det er nogenlunde klart når gjestene kommer.  Jeg ble veldig glad da jeg kom over oppskrift på disse sesamringene til The Flying Culinary Circus. Jeg bakte dobbel porsjon for å slå to fluer i en smekk og serverte det til middag til mann og barn (da med stekt egg og salat) og til venninnene serverte jeg ringene sammen med god olivenolje, salt, fetaost, oliven og masse deilig grønnsaker.  Man kan fint sitte og skravle noen timer mens man småspiser briochelignende gjærbakst og masse annet snadder - det funket i hvertfall her! (og barna sov godt - for den satt som en kule i magen;)

Du trenger til 4 sesamringer
2 dl melk
1 ss sukker
1 pose tørrgjær
1 ts salt
500 gram hvetemel
3 egg
matolje

1 egg
1 ts eddik
ristede sesamfrø

Slik gjør du
Bland de tørre ingrediensene. Ha i egg, en god slump olje og lunken melk. Elt dette med en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 10 minutter. Dekk med et håndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse (ca 1 time)

Del deigen i fire like deler og kjevle ut til fire leiver på størrelse med et A-4 ark. Rull deigen sammen igjen til fire pølser og form hver av dem som en ring.

Rør sammen egg og eddik (eddiken gjør så det ikke lukter egg av brødet) Pensle ringene med dette. Dypp så ringene i sesamfrøene. La ringene hvile i ca 10 minutter. Stek dem så i ca 5 minutter på 270 grader før du skrur ned tempraturen til 200 grader og steker de et par minutter til - til de er gyldne og sprø.

Skjær grønnsaker i staver eller båter og legg det på et stort fat - sett frem brødet, en skål med olivenolje, pepperkverna og maldonsaltet.

Så kan du og dine venninner knaske i dere et deilig brød dyppet i olje og grønnsaker og nyte kvelden.