Blåbær & yoghurtkake

Da jeg var liten pleide Mamma alltid å bake kanelkake. Det var en enkel formkake og jeg husker fortsatt hvor godt den smakte på både vår- og høstdager hvor vi alle var satt i sving i hagen med diverse oppgaver på søndager. Etter det har jeg blitt veldig glad i formkaker som ligner den Mamma pleide å bake. Det er noe veldig enkelt og godt over det. Ikke noe fiksfakseri. Bare en skikkelig god, enkel kake. Rett og slett.  Jeg ble derfor veldig glad da jeg kom over denne oppskriften fra australske Donna Hay. Den er utrolig saftig og god og passer perfekt på en søndag det gjerne skal ordnes litt ute og kanskje det kommer noen venner eller naboer innom på en kaffe. Hvis du har igjen litt rester (noe som heller er tvilsomt) holder den seg godt et par dager i kjøleskapet også.

Til en kake som metter 6-8 stk trenger du:
150 gram smeltet smør
220 gram sukker
2 egg
140 gram gresk yoghurt
1 ts sitronskall
1 ts vaniljeekstrakt
225 gram hvetemel
1 ts bakepulver
125 gram ferske blåbær
melis, til pynt

Slik gjør du:
Sett på ovnen på 160 grader. Visp egg og sukker til eggedosis før du tilsetter yoghurt, sitronskall, vaniljeessens og smeltet smør. Rør forsiktig rundt. Tilsett mel og bakepulver og rør til alt er godt blandet. 

Bruk så en slikkepott og tilsett de ferske blåbærene. Fold deigen forsiktig rundt blåbærene, pass på at de ikke blir most. Det er godt hvis de får være hele inni kaken. 

Legg bakepapir i en brødform, her har jeg brukt en form som er 22cm x 8cm x 7cm. Hell så forsiktig deigen i formen. Stryk over kaken med en kniv tilslutt slik at du får en jevn overflate før du setter kaken i ovnen på midterste rille.

Kaken skal stekes i ca 1time. I min ovn tok det ca 1 time og 10 minutter før stekepinnen var tørr og kaken var ferdig. La kaken avkjøles i formen i ca 10 minutter før du hvelver den over på en rist og lar den avkjøles der.

Dryss litt melis over og ha gjerne over litt ekstra blåbær til servering.