Grillet pizza med squash, spekeskinke og parmesan

I sommerferien pleier vi å grille nesten hver dag og i fjor fant vi gull i vannkanten; en flat og passe stor stein som vi brukte til å lage både pizza og brød på grillen resten av ferien. Vi innbilte oss at steinen som hadde ligget i saltvann i alle disse årene år ga spesielt pizzaen en helt egen smak, så dette anbefales på det varmeste!  Her får du oppskriften på en supergod og enkel pizza med squash, spekeskinke, timian og parmesan. På bildet har vi brukt rød saus, men den er minst like god med hvit saus, så prøv dere fram. Jeg synes det er både godt og koselig å lage flere ulike pizzaer med forskjellig topping, for da kan man sitte i timesvis og smake på ulike varianter, drikke vin og se på solnedgangen. Bedre blir det ikke. 

Du trenger:
1 porsjon pizzadeig (lager du denne pizzadeigen har du nok til fire små pizzaer)
Rød pizzasaus (oppskrift finner du her)
hvit pizzasaus (oppskrift finner du her)
Squash
Spekeskinke
Parmesan
Fersk timian

Slik gjør du:
Fyr opp grillen i god tid før du skal grille pizzaen slik at den får tid til å bli ordentlig varm. Når flammene har gitt seg kan du legge på en rist med en pizzastein oppå, slik at steinen får tid til å bli gjennomvarm. 

Kjevl ut en pizzadeig. Jeg pleier å kjevle den ut på et melet underlag på benken før jeg flytter den over på en bakepapirkledd stekeplate. Da pleier jeg å helle litt olivenolje over deigen og trekke den utover slik at den blir så tynn og stor som mulig (uten at den sprekker). 

Når du skal grille pizzaen på en stein slik vi har gjort her, kan det være en ide å vente med å ta på fyllet til du har fått deigen over på steinen, det gjør overgangen lettere.  Kutt da opp squash (behold skallet), hakk timian og riv parmesan og legg dette i små boller slik at du har det klart. 

Dryss litt mel på pizzasteinen og flytt den ferdig kjevlede deigen over på steinen. Og så kan du legge på et tynt lag med tomatsaus eller hvit saus avhengig av hva du foretrekker. Legg så på et tynt lag med revet parmesan, squash i små biter og revet spekeskinke, før du igjen legger på et tynt lag med parmesan og hakket fersk timian. Ringle over noen dråper med en god olivenolje og legg på et lokk hvis du har det.

Ta deg så et glass med noe godt, nyt kveldssola og grillukten og vent på at pizzaen skal bli ferdig. Det tar ca. 10 min hvis steinen er skikkelig varm idet du begynner. 

Når pizzaen er grillet ferdig pleier jeg å strø over noen flak med revet parmesan og hakket timian før jeg til slutt drypper litt god olivenolje over det hele.

Nyt!


Denne saken er publisert på plusstid.no