Nakkekoteletter med urtesmør og fersk mais

Hver sommer er vi så heldig å få være med på hytta til svogeren min. Den ligger midt ute i havgapet og det finnes ikke strøm eller innlagt vann der, noe som gir en helt unik feriefølelse. Vi må ro over sundet for å lade mobiltelefonen i en nedlagt telefonkiosk, noe man gjør ganske hyppig de første dagene, men så går det lenger og lenger mellom hver gang  - med det resultat at roen blir større og større for hver dag som går. Det er den ultimate ferien for meg og sommerens høydepunkt. På øya går det mye i grilling på bålpanne og da er denne retten selvskreven. Den krever minimalt med forberedelser og smaker fantastisk godt, spesielt når du bruker kullgrill. Etter vi har grillet ferdig og barna er lagt pleier vi å fylle bålpannen med ved og bli sittende ved den utover kvelden. Sommerkveldene blir ikke bedre. 

Til 4 personer trenger du: 
4 store eller 8 små nakkekoteletter med bein
2 ts salt
4 maiskolber, helst med dekkblader og silkehår
2 ss urtesmør, eller mer (se oppskrift her)

Slik gjør du:
Ta ut kjøttet av kjøleskapet i minst en time før du skal grille.

Tenn grillen med grillkullet på én side av grillen, slik at du har en varm og en mindre varm sone.

Grill maiskolbene med dekkbladene på over direkte varme til bladene er forkullet og du kan skimte selve maiskornene. Flytt deretter kolbene litt lenger unna, så de ikke blir altfor brent. Hvis du bruker fersk mais må du regne med ca 15 minutter på maisen til den er ferdig, steketiden er selvfølgelig kortere hvis du kjøper ferdig kokt mais. 

Strø salt på kjøttet rett før du legger det på grillen. Grill nakkekotelettene over høy, direkte varme til overflaten er godt brunet på begge sider. Det tar ca 2-3 minutter på hver side. Når kjøttet har fått en dyp bruning, legges det over på den siden av grillen som er litt mindre varm, og grilles videre i 4-6 minutter til kjøttet er gjennomstekt. 

Server kotelettene med maiskolbe og en raus skje med urtesmør.