Iskaffe for små og store hagearbeidere

De siste ukene har diverse vekstene i kjøkkenhagen skutt i været, og ikke minst diverse ugress. Jeg elsker å holde på i hagen en lørdag formiddag og det koseligste er når Anna «hjelper» meg. Når vi småprater og hun leter etter mark, følger med hvordan det går med "hennes vekster" og graver og spør så mange spørsmål som jeg tror bare en snart 4 åring kan. Men vi koser oss, og det aller koseligste er kaffepausene. Nå som varmen er kommet smaker det nydelig med en iskaffe, og ettersom Anna alltid synes det er stor stas å drikke det samme som meg, lager jeg iskakao til henne. 

Til iskaffen trenger du:
3-4 isbiter laget av espresso
2 dl melk
evnt en ts eller to med brunt sukker

Til iskakaoen trenger du:
3-4 isbiter laget av mørk sjokolademelk
2 dl melk

Slik gjør du:
Frys ned espressoen i små isbitformer. Når du har lyst på en iskaffe har du 3-4 isbiter i et glass kald melk. Smak til med litt brunt sukker om du liker litt søt kaffe. Deretter gjenstår bare å røre rundt og i løpet av noen minutter (i hvertfall i denne varmen) begynner kaffeterningene å smelte og du har en deilig iskaffelatte.

Når jeg lager iskakakaoen lager jeg først mørk sjokolademelk: Bland 2 ss nesquick i 0,5 dl melk. Frys dette i terninger. Når det er blitt isbiter kan du så følge samme fremgangsmåte som over: Ha terningene oppi melken og i løpet av kort tid har du kald og deilig isjokolademelk.

God kaffe/sjokoladepause til liten og stor:)