Søtpotetchips

Kan vi friste med godt krydret, hjemmelaget søtpotetchips servert med en smakfull dipp? Og en kald øl kanskje? Disse er nok i sterkeste laget for familiens minste - for er det noe søtpoteter trenger så er det krydder! Når du har tilsatt saltet og tenker perfekt! Ja da skal du ta litt til!! Dette skal smake. Perfekt å servere til venner som kommer over og nyter noe kaldt i glasset en sommerkveld- eller som tilbehør med litt futt i til grillmaten.

Til søtpotetchipsen trenger du:
2 søtpoteter (store)
6 ss olje
2 ts salt
1 ts paprikapulver
1 ts løkpulver
0,5 ts chilipulver

Til dip`en trenger du:
2 dl creme fraiche
0,5 dl god majones (gjerne hjemmelaget, se link her)
1 fedd hvitløk
1 ss finhakket persille
1 ss finhakket purre
1 ss finhakket dill
1 ss hvitvinseddik
1 ss Worchester saus
1 ts tørket oregano
1 ts paprikapulver
o,5 ts cayennepepper
0,5- 1 ts tabasco
salt og pepper

Slik gjør du:
Skrell søtpotetene og skjær dem i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin om du har det. Bland sammen olje med krydderne og mariner potetskivene i dette.

Legg så potetskivene utover en bakepapirkledd stekeplate, pass på at de ikke overlapper hverandre. Potetene bakes så i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter, snu dem og stek de i et par minutter til. Følg godt med så de ikke svir seg.

Når potetene er ferdig bakt legges de direkte over på et kjøkkenpapir som du har lagt på kjøkkenbenken. La potetene ligge her til de er blitt sprø. Jeg synes ikke alltid chipsen blir optimalt sprø, så jeg pleier som regel å tørke dem videre på 90 grader varmluft til de er knasende sprø!

Samtidig som potetene står i ovnen kan du lage dippen.  Det gjør du ved å røre sammen alle ingrediensene. Server så denne smakfulle dippen sammen med dine nylagde søtpotetchips og kald øl, eller kanskje et glass iskald rosévin. 

Oppskriften er funnet hos den fantastiske danske matbloggen: «Loui&Bearnaisen» som bør sjekkes ut hvis dere ikke allerede følger henne. 

Ha en deilig lørdagskveld!