RÅ saft av rabarbra

Rabarbrasaft er den ultimate smaken av sommer for meg. Jeg har egentlig ikke så mye mer å si om dette enn at denne saften er RÅGOD! Råsaft av rabarbra - hvor rabarbraen har fått ligget og trukket i tre døgn med det resultatet at den ikke bare er god på smak, men også utrolig vakker på farge. Når det gjelder rabarbrasaft er ikke det noe jeg lagrer til vinteren, jeg er av den oppfatning at det skal drikkes nå. Den må gjerne drikkkes med noen isbiter i solen, eller inne en regnværsdag hvor du trenger å minnes på at det faktisk ER sommer.

IMG_5566.JPG

Til ca 1,5 l saft trenger du:
500 gram rabarbrastilker
8 dl vann
3-5 dl sukker (alt etter hvor søt du liker saften)
1 sitron
0,5 vaniljestang

Slik gjør du:
Vask rabarbraen og kutt den opp i biter. Kutt opp sitronen og splitt vaniljestangen. Kok opp vann og sukker, skru av plata når det koker, men ha rabarbraen, sitronen og vaniljestangen opp i det varme vannet. Sett kjelen kaldt i 3 døgn. Sil så blandingen gjennom en finmasket sil eller et klede. Ha den ferdige saften over på en ren flaske.

Denne saften kan drikkes som den er - eventuelt med noen isbiter i, eller den kan blandes ut med litt vann eller farris - dette er litt avhengig av hvor sterk du liker saften din.

Saften mister sin glans hvis den blir stående lenge i kjøleskapet så den bør drikkes innen 14 dager. Hvis du vil ha et lager til seinere på sommern bør saften fryses ned.