Min favorittrabarbrapai

Så fort det er rabarbrasesong begynner jeg å tenke på denne smuldrepaien, og hvor fort jeg kan få laget den. Det har jeg gjort i snart 15 år,  helt siden jeg fikk oppskriften av en venninne. Kaken er kanskje ikke den vakreste, men den smaker altså så fantastisk godt, og den er alltid like populær hver gang den kommer på bordet. Hvis du serverer den sammen med en god vaniljeis og jordbær slik jeg har gjort her blir den fort ganske så fin også:) Denne må du prøve, jeg lover at du ikke kommer til å angre! 

Du trenger:
2 dl hvetemel
1 dl brunt sukker
1 ts kanel, strøken
125 g smør

700-800 g renset rabarbra, i staver
1 dl vanlig sukker
3 ss hvetemel

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 200 grader. Smør en rund ildfast paiform (vanlig størrelse) Bland hvetemel, brunt sukker og kanel i en bolle, og smuldre inn smøret med fingrene til en grynete masse. 

Skrell rabarbraen og skjær av den nederste grove enden. Del stilkene i to på langs og deretter i stykker på 2-3 cm. Bland rabarbraen med sukker og litt hvetemel, og ha det i den smurte formen. Til slutt dekker du rabarbraen med deigen og steker denne «omvendte» paien i ovnen i 35-40 minutter til det bobler langs kantene og paideigen er sprø og gylden. 

Denne paien smaker ekstra godt lun og med en god vaniljeis og med ferske jordbær til!