Familiefocaccia - perfekt turmat

Denne ideen kom jeg over i en kokebok for et par år siden og den er blitt en av våre turmat-favoritter. Her har du 80-tallets smørbrødterte i moderne turvariant. Jeg vet ikke hva det er, men det er liksom litt ekstra koselig med en stor matpakke som alle deler, og det som er underlig med denne dele-focacciaen er at den rett og slett smaker annerledes når den deles i skogen, enn om den deles og spises på kjøkkenbenken hjemme.  

Jeg pleier å lage en liten focaccia ( i en form som er i underkant av en halv langpanne)) som jeg deler jeg i to, for så å smøre den med alskens godsaker som aioli, god skinke, smakfull ost, fersk mozzarella, urter og pesto.  Litt avhengig av hva jeg putter inni må jeg noen ganger ha et skille på midten, med en voksenvennlig og en barnevennlig del. Anna foretrekker smør fremfor aioli og agurk fremfor basilikum, men den samme skinken og en god ost vil hun gjerne ha.

Du trenger :
en liten focaccia - bruker du denne oppskriften tar jeg halv porsjon, den rekker til 4 personer
det pålegget som dere liker best

Slik gjør du:
Del focacciabrødet i to (på langs slik at den blir halvparten så tykk). Smør først på et godt lag med smør eller aioli og legg deretter på godt med pålegg. Legg på toppen igjen og pakk den store focacciaen inn i matpapir eller papirpose. Ta med deg en kniv på tur. Når det er tid for en rastepause kan hele familien dele en og samme nydelige niste.