Chili con carne

Enten høstferien tilbringes på hytta eller hjemme, er det skikkelig godt med noe digg høstmat som både varmer og smaker. Om det er mange til bords serverer jeg ofte chili con carne. Jeg synes det er hyggelig å servere mat hvor gryta kan settes på bordet, og mange kan samles uten de store anstrengelsene. Fordelen er også at maten kan gjøres klar litt tid i forveien, så det krever liten innsats av meg rett før - eller under måltidet. Eneste er at jeg må sørge for å lage nok mat, for denne pleier å gå unna! Chili con carne kan serveres som den er, med godt brød, tortilla chips og rømme. Om du ønsker å gjøre det lille ekstra kan du aldri gå feil med guacemole og noen gode salsaer som tilbehør.  Er det barn til bords - er jeg litt tilbakeholden med tabascoen, og setter det heller frem på bordet - for de som ønsker en mer "hot" variant.

FullSizeRender-8.jpg

Du trenger:
800 gram karbonadedeig
400 gram hermetiske tomater (gjerne hele uten skinn)
1 rød paprika
3 løk
5 hvitløksfedd
50 gram tomatpure
1 rød fersk chili
1 ts cayennepepper
1 ts cummin
1 ts oregano
tabasco
salt
500 gram røde bønner
Evnt. fersk koriander

Slik gjør du det:
Stek først karbonadedeigen på sterk varme i olje i en stekepanne. Ikke ha for mye i panna om gangen. Ha så kjøttet over i en støpejernsgryte

Del opp grønnsakene og stek de sammen med hvitløken i panna. Bland dette med kjøttet.

Tilsett krydderne, tomatene, tomatpuren, tabasco og salt. Kok dette på svak varme under lokk i minst 1 time. Smak til om du trenger mer salt og tabasco. Rett før servering blander du inn røde bønner, og evnt strør fersk koriander over.

Chili con carnen er nå klar for servering - så da er det bare å sette gryta på bordet.

Chili con carne kan serveres med tortilla chips, rømme, salsa, guacemole, godt brød, pitabrød, tortillalefser - alt etter hva dere liker best.