Grønnkålchips

OMG!! Dette var godt. Grønnkålchips sa du? Jeg har mange ganger tenkt at dette må jeg lage, men det har hittil blitt med tanken - inntil nå hvor jeg var klar for et litt sunnere snack-alternativ Ofte syntes jeg at sunn snack er ålreit, men ikke så mye mer enn det. Da velger jeg fort heller å spise litt mindre av usunnere snack (eller fort for mye;)) Men grønnkålchips er virkelig godt, og det er så sunt at du kan spise en hel bolle med god samvittighet. Ekstra godt blir det om du har chiliaioli å dyppe grønnkålchipsen i. Noen minutter med forarbeid - i underkant av 10 minutter i ovnen -  og helgsnacksen er klar!

Du trenger:
1 pose med grønnkål (gjerne de på stilk) 
3-4 ss olivenolje
en liten ts cayennepepper
en god klype havsalt

Slik gjør du det
Sett ovnen på 180 grader varmluft.
Plukk grønnkålen av stilken og del den i mindre biter. Ha så grønnkålen i en bolle før du heller over olje og krydderne. Så skal grønnkålen knas, bruk hendene og masèr grønnkålen noen minutter.

Fordel så bladene utover et bakepapirkledd stekebrett. Pass på så ikke bladene overlapper hverandre. Bruk heller flere stekebrett. Stekes så i 5-10 minutter. Følg med så chipsen ikke blir brent. Snu og bytt plass på brettene halveis. Når chipsen er ferdig lar du den hvile på en rist før servering.

Oppskrift på chiliaioli finner du her.