Søt focaccia

Første gang jeg lagde søt foccacia var egentlig planen å bake boller. Etter at deigen var satt skjedde liksom alt og jeg rakk rett og slett ikke å bake ut bollene. Bolledeigen ble isteden helt utover en bakeplate før den fikk et strø med kanel og sukker. Resultatet ble en veldig god og ikke minst populær bollevariant, som ofte blir etterspurt. Om du vil gjøre det lille ekstra, er det innmari godt å toppe focacciaen med vaniljekrem, sukker og kanel. Den smaker aller best nystekt sammen med et glass melk eller en god kaffe inne på en regnværsdag som denne, men det blir heller ikke feil å ta med denne på lekeplassen eller på dugnad.

FullSizeRender-11.jpg

Til en focaccia trenger du :
500 gr hvetemel
3 dl melk (lunken)
25 gram gjær
90 gram sukker
1 ts kardemomme
0,5 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
1 egg
80 gram meierismør i terninger

sukker
kanel
evnt vaniljekrem til topping

Slik gjør du det:
Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Bland egget med de tørre ingrediensene. Ha i den lunkne melken hvor du har rørt ut gjæren. Elt dette i 10 minutter. Ha så i smøret litt og litt mens deigen elter. Elt så videre i ca 10 minutter etter at smøret er tilsatt. Du har nå en seig og smidig deig

Dekk deigen med et håndkle eller plast og la den heve i ca 1 time på et lunt sted. Når deigen er ferdig hevet heller du den over på en bakepapirkledd stekeplate, og dra den utover med hendene. La den så etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca 30-40 minutter. Lag så hull med fingerne som du gjør på en vanlig focaccia. Pensle hele deigen med melk eller egg slik at sukker og kanel fester seg, ha vaniljekrem i hullene om du ønsker det (det er kjempegodt:) 

Stekes på 220 grader i ca 8-10 minutter

Avkjøles på rist under kjøkkenhåndkle.