Sveler

Sveler er perfekt til kveldsmat. Sveler er perfekt til dessert. Sveler er godt inne og sveler er godt ute. Har du en takke er det genialt å sette ut denne og steke svelene der etter en skitur eller aketur. Spesielt hvis vintersola varmer. Og for ikke å snakke om sveler med smørkrem. Det er aldri feil. Eller med brunost. Eller med kesam og bær. I det hele tatt. Sveler altså. Finnes det noe bedre?  Her en ettermiddag hadde vi sveler som dessert etter ertesuppe. Anna og Mattis hadde konsumert et tosifret antall sveler hver. Smørkremen hadde de også tatt med seg og spist med skje. Ikke rart de var i godt humør. Men da Anna skulle legge seg sa hun : " Jeg har spist for mye for den lille magen min" Og det hadde hun helt rett i. 

Dette trenger du til svelerøra:
4 egg
250 gram sukker
125 gram meierismør
1 l kefir
750 gram hvetemel
1 toppet ts natron
1 toppet ts hornsalt


Slik gjør du :
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i smeltet smør og kefir. Ha deretter i melet - litt og litt om gangen mens du rører. Ha natron og hornsalt i til slutt.  La røren svelle minst en halvtime.

Så er det klart for steking - enten i stekepanne eller på takke. Du steker sveler på middels høy varme i en tørr panne.

Dette trenger du til smørkremen:
100 gram mykt meierismør
75 gram sukker
100 gram melis

Slik gjør du:
Pisk eller rører du sammen temperert smør med sukker og melis. Om det lages i forkant av servering kan det oppbevares i kjøleskap, men da er det viktig å ta det ut i god tid (minst et par timer)- slik at det er mykt ved servering.

Smør et godt lag med smørkrem på de nystekte svelene og nyt:)