Gourmet ostesmørbrød

Ostesmørbrød er perfekt fredagsmat de dagene selv det å sette en pizzadeig føles som et ork. Og hvis du i tillegg bruker oppskrift på ostesmørbrød, som den geniale boken SMELT til Jan Vardøen, kan det kjapt bli noe helt annet enn de klassiske (men akk så gode!) ostesmørbrødene med piffikrydder som gir gode minner om nattmat over et altfor lite kjøkkenbord i et bokollektiv. Nå står vinterferien for tur og mange er sikkert på vei til hytta. Hvorfor ikke handle inn til et skikkelig godt ostesmørbrød og ha det til middag i kveld? Enkelt og greit og utrolig godt!

Til en porsjon trenger du: 
2 skiver av typen landbrød
meierismør til steking
olivenolje til steking
3 ss tomatsaus (du kan f.eks bruke denne pizzasausen)
8-10 skiver salami / evt pepperoni av god kvalitet
4 skiver fersk mozzarella
gulost
olivenolje
havsalt
fersk basilikum

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 225 grader.

Stek brødskivene i en stekepanne i en 50/50 prosent blanding av olivenolje og meierismør til de får en fin gylden farge. Smør tomatsausen på hver av brødskivene. Legg salami og fersk mozzarella på den ene brødskiva. Ha noen skiver med gulost på begge skivene. Strø så på havsalt og drypp noen dråper olivenolje over hver av skivene.

Ostesmørbrødene stekes i ovnen til osten har fått en fin gylden farge og har begynt å boble. Når de er ferdig kan du strø finhakket frisk basilikum over skiva med salami og mozzarella før du legger den andre skiven over slik at du får en ostesmørbrød sandwich.

Kan serveres med en salat ved siden av - eller med litt godt potetgull (det er jo fredag!)
Eller spises som det er :)

God helg og god vinterferie!