Fylte horn

Skal dere på stranda eller kanskje på båttur i dag? Da anbefaler vi å prøve disse fylte hornene. De er enkle å lage og enda enklere å spise opp. Dette er en av favorittene til våre små, og en veldig praktisk ting å ta med seg ettersom pålegget er bakt inn i hornene og du slipper å ta med deg pålegg som lett kan bli en smule varmt i denne intense varmen.   Hvis det mot formodning blir noen horn igjen er disse veldig populære å sende med barna som niste i barnehagen når uka begynner igjen. Ha en deilig dag! 

Til ca 16 horn trenger du: 
850 gram hvetemel (her kan for eksempel 150 gram erstattes med sammalt mel om du ønsker litt grovere horn)
50 gram gjær
5 dl melk
75 gram meierismør
1 egg
1 ss salt

Fyll:
Ost & skinke (eller annet ønsket fyll)

Slik gjør du:
Ha mel, salt og egg i en bakebolle. Tilsett den lunkede melken hvor du har rørt ut gjæren.  Elt dette i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 15 minutter. Tilsett litt og litt av det tempererte smøret mens deigen elter. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse i bollen (ca 1 time).

Del deigen i to. Ha godt med mel på bakebordet. Kjevl hver del til en runding på samme måte som om du skulle kjevle ut en pizzadeig. Del denne i 8 trekanter. Kutt opp ost og skinke i små biter og legg en god spiseskje med denne blandingen ytterst på hver trekant - rull deretter innover fra størst mot minst slik at du former det som et horn. Legg de ferdige hornene på en bakepapirkledd stekeplate. Etterheves i ca 30 minutter.

Pensles med melk eller egg og stekes ved 225 grader i ca 10 minutter.