Gul ertesuppe kokt på svineknoke

Tradisjonell ertesuppe kokt på svineknoke er bunnsolid og god bondekost som passer å spise året rundt. Men det smaker litt ekstra godt når man kommer inn i varmen etter noen timer ute.  Den er perfekt å lage til mange, og hvor koselig er det ikke å samles inne på hytta rundt en stor gryte med god suppe? Har du suppe igjen smaker den om mulig enda bedre dagen etter. Den er også perfekt restemat og ypperlig å helle på termos og ta med i tursekken.  Etter en suppemiddag er det godt med litt dessert og da kan vi anbefale nystekte sveler (oppskrift finner du her) En perfekt kombinasjon!

Dette trenger du:
1 saltet svineknoke
1 ss svart pepper
3 laurbærblad
2 gulrøtter
1 liten kålrot
1 persillerot
1 purre
8 poteter
200 gram gule erter - bløtlagt over natten
salt og pepper
finhakket persille

Slik gjør du:
Ha svineknoken i en kjele - ha i laurbærblad og pepper og dekk med vann. Kok opp, skum av og la det småkoke i 1, 5 time. Tilsett ertene og kok videre en time til.

Skrell grønnsakene og potetene og skjær alt i terninger. Ta opp knoken av kokevannet - skjær av ønsket fett og skjær kjøttet opp i mindre biter. Kok grønnsakene møre i kokekraften fra knoken sammen med ertene. Når grønnsakene er ferdig kokt - tilsetter du kjøttet. Smak til med salt og pepper. Ha på fersk persille.

Server med godt brød og smør.

Tips: Får du ikke tak i saltet svinkeknoke fungerer det veldig fint å erstatte den med feks røkte kjøttpølser eller skinke. Da kan du bare tilsette det mot slutten av koketiden slik at det blir gjennomvarmt.