Sunn og sprø sjokoladegranola

Som småbarnsforeldre kan sofaen etter leggetid bli litt for fristende. Det er så mye annet man kunne og burde gjort. Tatt seg en skitur med hodelykt, en løpetur - eller en gåtur med en god venninne man ikke har sett på lenge. Likevel blir det dessverre litt for ofte til at man inntar horisontalen foran TV når man først har kommet seg gjennom dagens mange gjøremål.  Og noen ganger er det også det eneste rette. Men når man først har tatt valget om fyre i peisen og å bli liggende på sofaen, så fører det ofte til at man ofte må ha noe godt å spise også..... Ikke noe galt med det. Men det er da det gjelder å finne noen litt sunnere og like fullt skikkelig gode alternativer slik at man ikke kaster seg over smågodtet i godteskapet. Mulig jeg bare snakker for meg selv her, men sånn er situasjonen her hvertfall. Derfor ble jeg så lykkelig da jeg begynte å eksperimentere med granola smaksatt kakao og kom over denne oppskriften. Servert med naturell yoghurt og frisk mango og blåbær kan denne granolaen slukke ethvert søtbehov. Kjenner du deg igjen? Da bør du teste denne granolaen. Har du mer selvdisiplin enn meg og ikke skjønner hva jeg snakker om? Du kan uansett trygt teste den. Mulighetene er nemlig store for at du kommer til å elske den. 

Til et stort glass med sjokoladegranola trenger du: 
200 g havregryn
100 g rugflak
50 g solsikkeskjerner
150 g hakkede mandler  
30 g gresskarkjerner
20 g kakao
1/2 ts havsalt
5 ss lønnesirup eller honning
2 ss smeltet kokosolje (her kan du også bruke smeltet smør)

Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader, vanlig over- og undervarme. 

Hakk mandlene i små biter. Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle; havregryn, rugflak, solsikkekjerner, gresskarkjerner, hakkede mandler og kakao. Rør sammen.  Tilsett så lønnesirup/evt honning og smeltet kokosolje. Rør godt slik at alt er blandet godt sammen.

Dekk en langpanne med bakepapir og hell granolaen over. Bruk så en slikkepott til å fordele granolaen utover brettet slik at det er jevnt fordelt. Sett brettet i ovnen og la det steke i ca 15-20 minutter. Rør hvert 5-10 minutt, og pass på at det ikke brenner seg. 

Når granolaen er ferdig ristet tar du den ut av ovnen. La den avkjøles på brettet før du fyller opp lufttette glass eller boller med deilig granola! 

Server granolaen med naturell yoghurt og frisk frukt og bær, feks mango, blåbær, bjørnebær og kiwi.