Fiskeburger

Fiskeburgere er en genial middag de dagene middagen helst skulle vært på bordet for 20 minutter siden. Det er sunt og godt -  og veldig populært hos barna. Jeg serverer burgeren med god aioli (barna vil ha rømme), salat og helst hjemmelagde hamburgerbrød hvis jeg har noen liggende i fryseren. Har vi tid lager jeg ovnsstekte poteter og gulrøtter ved siden av.  Hvis ikke, serverer jeg rå gulrøtter og agurk i staver.  I Asker er vi så heldig at vi har fiskebutikk hvor de selger utrolig gode fiskekaker. Men utvalget av fiskekaker i vanlig dagligvarer er ofte veldig bra. Jeg pleier da å velge de fiskekakene med høyest prosent fisk, slik at det blir så sunt som mulig.

Dette trenger du:
700 gram potet i tynne båter
2 gulrøtter i staver
olivenolje
salt, pepper
1-2 fiskekaker pr person
2 tomater
1/2 agurk
hjertesalat
rødløk
sylteagurk
aioli (se oppskrift her) evt rømme eller remulade.
hamburgerbrød (se oppskrift her) / evt pitabrød (oppskrift her) til antallet burgere du har.

Slik gjør du det:
Varm ovnen til 180-200 grader og kutt opp potetene og gulerøttene. Legg de i en ildfast form og vend de i olivenolje før du strør over salt og pepper. Bak i ovnen i ca 30 minutter til de er gyldne.

Finn frem ønsket dressing, evt lag aioli (se oppskrift her). Kutt tomat, agurk, rødløk. Legg dette på et fat sammen med vasket hjertesalat.  Når det er 10 minutter igjen av potetene steker du fiskekakene i stekepanna på middels sterk varme. Du kan også varme fiskekakene i ovnen hvis det er enklere. 

Når det er 5 minutter igjen av potetene kan hamburgerbrødene varmes i ovnen sammen med potetene. Hvis de er frosne synes jeg de blir best om jeg varmer dem i aluminiumsfolie. 

Vi setter gjerne alt tilbehøret på bordet - så kan alle i familien sette sammen sin favorittburger.


Denne saken er publisert på plusstid.no