Aioli

Jeg lurer på hvor mange liter olje og hvor mange eggeplommer vi har brukt i forsøket på å lage vår egen majones/aioli. Som oftest endte vi opp med å kjøpe etter at frustrasjonen nok en gang tok overhånd. Men det var før vi kom over denne oppskriften, nå er det perfekt resultat hver gang.

Dette trenger du et lite glass:
2 eggeplommer
1 stor ts dijonsennep
2 fedd hvitløk
2 dl solsikkeolje
saft av en halv sitron
salt og pepper

Slik gjør du det:
Først er det viktig at alle ingrediensene har romtemperatur. Visp sammen eggeplommer, presset hvitløk og sennep. Hell deretter oljen litt og litt oppi eggeblandingen i en tynn stråle. Rør hele tiden. Du vil etterhvert se at aiolien begynner å tykne. Helt til slutt tilsetter du presset sitronsaft og smaker til med salt og pepper. Blir aiolien for tykk pleier jeg også å tilsette litt vann til slutt. 

Det er mange som bruker stavmikser til å lage aioli. Av en eller annen merkelig grunn får jeg aldri det til. Men min Kitchen Aid lager perfekt aioli hver eneste gang så det må dere forsøke. Da gjelder det samme som hvis du pisker for hånd;  ta bare litt og litt olje i om gangen til den tykner. Hold høy fart på maskinen gjennom hele prosessen.