Minestronesuppe

Minestronesuppe er nok den suppen jeg har laget flest ganger. Den har gode smaker, er mettende, kan lages klar i forkant, er rask å lage, populær, fargerik, perfekt til mange, og ikke minst sunn. Den kan serveres til fredagskos, lørdagslunch eller til søndagsmiddag. Gjerne med grisinis eller foccacia - toppet med parmesan og hjemmelaget pesto. Den kan også lages uten bacon - og serveres som en fyldig tomatsuppe en kjøttfri mandag med grovt brød og smør ved siden av. Hvis vi spiser den på søndager pleier vi å lage en stor porsjon slik at vi har igjen middag til mandagen. 

Til 4-6 personer trenger du:
2 løk
150-200 gram bacon
4 gulrøtter
4 fedd hvitløk
2 bokser hermetiserte hakkede tomater (helst av god kvalitet)
en halv eller en hel fersk chili - avhengig av hvor sterk du liker suppen
4 vårløk
ca 1, 5 liter kylling eller grønnsakskraft eller buljong.
350 gram hvite bønner
salt og pepper
frisk basilikum til servering
parmesan i flak
pasta etter hvor fyldig du ønsker suppen.  Til denne suppen pleier jeg å koke i overkant av 300 gram pasta - men da er det gjerne noen små familiemedlemmer som vil spise litt pasta ved siden av.

Slik gjør du det:
Finn frem en stor kjele/jerngryte. Fres baconet i olje til det har fått litt farge. Da tilsetter du finhakket løk, hvitløk og gulrot. La dette surre sammen med baconet et par minutter. Ha så oppi hermetiske tomater, vårløk, chili, kraft og kok opp.

La dette koke til gulrøttene er møre (ca 25 minutter) Rett før servering tilsettes bønnene og pasta som du har kokt i egen kjele (da etter anvisning på pakken).

Smak til med salt og pepper og dryss over frisk basilikum før servering.