Julegranola med eple og kanel

Hjemmelaget granola er en perfekt start på dagen. Granola kan serveres sammen med yoghurt, melk, frisk frukt eller bær- alt etter hva du liker best.  Ved å tilsette tørkede epler og kanel får granolaen en smak og lukt av jul. Det er jo det mye handler om i desember, jakten på alt som gir oss julestemning. Så hvorfor ikke starte dagen med en sunn og god frokost som samtidig minner oss om å nyte førjulstiden som alltid synes å gå altfor fort. 

IMG_1092.jpg

Du trenger :
300 gram havregryn
50 gram solsikkekjerner
200 gram nøtter etter smak (mandler, hasselnøtter, valnøtter)
25 gram brunt sukker
1 ts maldonsalt
1 dl juice
2 ss honning
1 ss smør
kanel
100 gram tørkede epler
eventuelt rosiner om du ønsker en søtere variant.

Slik gjør du det:
Sett stekovnen på 150 grader.  Ha smør, sukker, eplejuice og honning i en kjele og varm opp. Smak til med kanel. Denne blandingen heller du over de tørre ingrediensene som du blander i en bolle (ikke epler og eventuelt rosiner) Rør godt sammen.

Hell blandingen over på stekeplate. Stekes i ca 40 minutter. Vi liker at blandingen har en mørk gylden farge. Rør et par ganger i blandingen underveis i steketiden.

Avkjøl granolaen. Tilsett de tørkede eplebitene (se oppskrift her). Tørkede epler kan også kjøpes ferdig. Hvis du ønsker å ha rosiner i granolaen, tilsettes de også nå.