Tørkede epler

Er du en av de heldige som har et epletre i hagen? Eller kanskje naboen har et hvor du kan gå på slang? Om du ikke har tilgang på epler i umiddelbar nærhet er det heldigvis nå kommet norske epler i butikken. Jeg elsker eplesesongen. Epler er fantastisk å både spise, lage syltetøy av eller bruke i desserter eller kaker. Men i dag skal eplene tørkes til eplesnack her i huset. Barna syntes det er stas å plukke epler, kutte dem opp og drysse over kanel. Ventetiden når eplene tørkes i ovnen er kanskje ikke like populær, særlig når en deilig eple/kanelduft brer seg i huset, men det er fort glemt når de sitter og koser seg med en skål selvlaget eplesnack til barne-tv.  At det er like sunt som det er godt er jo det beste av alt.

Du trenger:
epler (1 eple holder ca til et brett)
litt kanel

Slik gjør du:
Sett ovnen på 70 grader varmluft. Hull ut eplene - jeg beholder skallet på. Skjær eplene i så tynne skiver som mulig. Bruk gjerne en mandolin om du har det. Legg så epleskivene utover en bakepapirkledd stekeplate. Dryss deretter over litt kanel dersom du ønsker det.

Tørk epleskivene i ovnen i ca 4 timer (70 grader varmluft). Når du ser at overflaten er helt tørr kan du gjerne snu epleskivene.

De tørkede epleskivene oppbevares i lufttett glass, men her i huset blir som regel epleskivene spist opp samme dag, så det blir lite til oppbevaring;)