Grønnsakslasagne

Denne uken har vært kjøttfri her hjemme, jeg har eksprimentert med ulike grønnsaksretter for å teste hva barna faktisk liker. I går ble grønnsakslasagne servert som hvilken annen lasagne. Barna forsynte seg godt, de spiste og koste seg. Plutselig spytter minstemann ut en gulrotbit (noen av bitene var nok i litt groveste laget) Og sier: «dette var jo så godt, men jeg liker jo ikke gulrot. Du har lurt meg!»

Det er det som er fint med denne lasagnen, du kan faktisk «lure» barna til å spise masse grønnsaker som de tror de ikke liker.

IMG_5470.jpg

Du trenger:
Grønnsakssaus:
1 løk
2 fedd hvitløk
3 gulrøtter
en halv sellerirot
ca 300 gram sjampinjong
4 tomater
1 boks hermetike tomater
3 dl buljong
2 ts tørket oregano
Olivenolje og smør til steking
salt og pepper

Ostesaus:
50 g meierismør
40 g hvetemel
5 dl melk
150 g hvitost (evnt parmesan, cheddar eller andre osterester)
muskat
salt og pepper

8-10 lasagneplater

IMG_5445.jpg

Slik lager du grønnsakssausen
Finhakk løk og hvitløk, del selleri og gulrøtter i små terninger (veldig lurt at disse er små om du skal lure i barna noe de tror de ikke liker) Rens og skjer soppen i små terninger.

Varm litt olje i en panne og fres løk, hvitløk til det er mykt , tilsett så gulerot og selleri og la det frese med noen minutter. Ha dette over i en kjele. Ha litt smør i panna, stek så soppen.

Ha de hermetiske tomatene, tomatene, krydderene, buljongen og den stekte soppen oppi kjelen, kok opp og la det småputre i minst en halvtime. Smak til med salt og pepper

Slik lager du ostesaus:
Smelt smøret i en kasserolle. Rør inn melet og tilsett melken litt etter litt. Rør hele tiden til du har en jevnt saus, for å unngå klumper.

La sausen småkoke under omrøring i ca 5 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat.

Ta kjelen av platen og tilsett ca halvparten av den revne osten.

Legg så lagvis grønnsakssaus, ostesaus og pastaplater, før du topper det hele med resten av osten.

Stekes ved 200 grader i ca 30 minutter.

Serveres gjerne med en grønn salat, grønnkålsalat, rømme, hvitløksdressing, ristede hasselnøtter - eller rett og slett det du digger å ha ved siden av lasagnen.