Innbakte pølser

God morgen:) Her har jeg akuratt satt deigen til innbakte pølser. Det er en skikkelig “hit” her i huset. Innbakte pølser er perfekte å ta med som de er på stranda, båten eller fjellturen, eller hvorfor ikke ta med når fornøyelsesparken skal besøkes i sommer? Eller som niste til bilturen? Et godt alternativ til overpriset, dårlig mat som ofte er å få kjøpt langs veien. Innbakte pølser er også et godt middagsalternativ, de dagene dere kommer hjem etter en lang dag ute og middagen helst skulle vært klar for en halvtime siden. Server da med kålsalat og god ketsjup. Barna synes det dessuten er stas å være med å bake disse, jeg pleier å lage en stor posjon, så har jeg noen på lur i fryseren!

IMG_2151.jpg

Du trenger ( til ca 40 innbakte pølser )

1150 siktet hvetemel
100 g sammalt grov rug
50 g gjær
40 g sukker
25 g salt
8,5 dl melk (lunken)
125 g temperert smør

2 pakker kjøttpølser ( eller bruk andre pølser om du har det liggende)

Slik gjør du det
Først lager du deigen: bland alle ingrediensene (om du bruker fersk gjær rører du den ut i den lunkne melken), utenom smøret. Kjør dette sammen med en kjøkkenmaskin med eltekrok. Etter ca 5 minutter tilsetter du litt og litt av smøret mens deigen elter. Elt videre i 10-15 minutter. Deigen skal bli elastisk og fin og slippe kantene av bollen.

La deigen heve i 1-2 timer i romtemperatur.

Del så hver av kjøttpølsene i 4 (på langs) du har nå 40 små pølser.

Del opp deigen i like mange emner. Rull deigen ut til små pølser, som du tvinner rundt pølsene. Legg de så på to bakepapirkledde stekebrett, før du lar de heve til dobbelt størrelse. En liten time så er både ovnen blitt varm og rundstykkene har hevet fint.

Pensle med vann og litt sammalt rug eller byggmel (evt sesamfrø)

Stekes i 8-10 minutter på 225 grader.