Fetakrem med basilikum, ovnsbakte tomater og hvitløk

Denne lille perlen av en rett begynte vi å lage i fjor etter å ha sett oppskriften hos Gitte & Fillip og jeg hadde nesten glemt den helt til vi var på middag hos svigerinnen min, og fikk den servert som tilbehør til grillet kjøtt. Etter det har jeg laget den flere ganger, for dette er rett og slett skikkelig snadder! Retten krever få råvarer, minimalt med innsats og passer like godt til lunsj, forrett, kveldskos sammen med et glass rosévin, eller som nevnt, som tilbehør til grillet kjøtt. Gi det et forsøk, du kommer ikke til å angre!

IMG_4590.jpg

Du trenger:
200 g god fetaost
3-4 ss melk
cherrytomater
5-6 fedd hvitløk
god olivenolje
pepper
basilikum

Godt brød

Slik gjør du:
Sett ovnen på 225 grader . Ha tomatene, og skrellede hvitløksfedd i en ildfast form, ringle over litt god olivenolje. Om cherrytomatene er store, pleier jeg å dele de opp i to eller tre. Bak i ovenen i ca 30 minutter til hvitløken er myk og tomatene har begynt å få litt farge.

Bruk en stavmikser, kjør fetaosten og melken slik at det får en kremaktig konsistens.

Finn frem en fin bolle, ha litt god olivenolje i bunn, legg så på fetakremen, før du har over de bakte tomatene/hvitløken. Ha over basilikum og litt nykvernet sort pepper.

Server med godt brød (f.eks tyrkisk brød, grytebrød eller surdeig) eller ristet brød med godt smør.