Engelske muffins

Direkte fra påskefjellet kommer en ny favoritt fra oss! Har du prøvd å lage engelske muffins? Noe så godt:) Pannestekt småbrød, som smaker nydelig med eggerøre, marmelade eller bare med smør.

IMG_2796.jpg

Du trenger
25 g gjær
2 ss sukker
2,5 dl melk
2,5 dl vann
3 ss smeltet smør
1 ts salt
11-12 dl hvetemel
1 ts olje

Smør til steking

Slik gjør du det
Varm opp melk og vann til den er lunken, ha i gjær og sukker. La dette stå noen minutter til det begynner å boble. Bland det så sammen med resten av ingrediensene. Rør godt, har du en kjøkkenmaskin med eltekrok bruker du denne. Deigen skal slippe bollen. La deigen heve på et lunt sted, minst en halvtime. Kjevl deigen ut på et melet bakebord til den er 1-2 cm tykk.  Stikk ut små runde kaker med en kopp eller utstikker. Stek i godt smør i en middels varm stekepanne, stek til de er gyldne på begge sider.

Engelske muffins smaker best nystekte, men de kan fint deles i to, fryses for så varmes opp igjen i brødristeren. Eller smør muffinsen med godt pålegg og ta de med på tur. Skikkelig pop:)

IMG_2795.jpg
IMG_2801.jpg