Stekte fiskekaker med stuede grønnsaker

Varme fiskekaker serveres med grønnsaker i hvit saus med gressløk. En rask, sunn og veldig god hverdagsmiddag!

Stekte fiskekaker med stuede grønnsaker er mat som både store og små liker. Foto: Familiematblogg

Stekte fiskekaker med stuede grønnsaker er mat som både store og små liker. Foto: Familiematblogg

Ved å lage stuede grønnsaker, får du grønnsaker og saus i ett, noe som både smaker veldig godt og som passer perfekt som tilbehør til blant annet fiskekaker og fiskeboller.

I denne stuingen har vi brukt gulrøtter, brokkoli og blomkål, men her kan du fint variere etter sesong og hva dere liker best hjemme hos dere.

Velg fiskekaker med høy fiskeprosent, slik at det blir så sunt som mulig. Foto: Familiematblogg.

Velg fiskekaker med høy fiskeprosent, slik at det blir så sunt som mulig. Foto: Familiematblogg.

Du trenger:
1 pk fiskekaker med høy prosent fisk
60 gram smør
60 gram hvetemel
1 liter melk
1 brokkoli i buketter
1 blomkål i buketter
3 gulrøtter i skiver
salt og kajennepepper
gressløk

Slik gjør du:
Sett på en kjele med lettsaltet vann på høy varme. Smelt smøret, tilsett mel og spe med melk til du har en klumpfri hvit saus. Kok i 10 minutter mens du rører jevnlig.

Når vannet koker tilsetter du gulrøttene og blomkålen og lar det koke i ca 5 minutter før du tilsetter brokkolien som får koke sammen med de andre grønnsakene de siste 2-4 minuttene til alle grønnsakene er møre. Løft grønnsakene over i den hvite sausen. Smak til med salt, kajennepepper og sitron. Dryss hakket gressløk over.

Stek fiskekakene, i smør/rapsolje, et par minutter på hver side i en middels varm panne til de er varme.

Server de stuede grønnsakene sammen med varme fiskekaker.


Denne saken er publisert på Plusstid.no